Elle stjeler showet

Dagbladet, juni 2011. Originalartikkel her.

fanningElle stjeler showet
Hollywoods nye stjernefunn, Elle Fanning (13) synes fremdeles det er rart å tenke på seg selv som kjendis. Men det er ingen tvil om hvem som stjeler showet i JJ Abrams nye film, sci-fi-thrilleren «Super 8».

Regissør JJ Abrams var så hemmelighetsfull om sin nye film at skuespillerne ikke engang fikk se filmmanuset før de hadde sagt ja til rollen. Men for Elle Fanning var ikke dette noe problem.

– Jeg visste bare det var JJ Abrams og Steven Spielberg som skulle lage filmen, så jeg sa det var greit uansett!

Elle Fanning var sprudlende blid da Dagbladet traff den unge stjernen i London. Hun virker mye eldre enn sine 13 år, både på lerretet og ansikt til ansikt. I «Super 8» spiller hun en av seks venner som blir vitne til en rekke mystiske hendelser mens de lager film med et Super 8-kamera. Både Abrams og Spielberg, filmens produsent, startet sine karrierer med 8mm smalfilm som tenåringer, så dette er et personlig prosjekt for dem begge.

– JJ er som en stor guttunge og han var fantastisk å jobbe med. Men jeg hadde knute i magen før jeg traff han første gangen. Jeg har det hver gang jeg treffer en ny regissør, det er jo ikke som om jeg er noen stor stjerne, sier Elle.

Der er det mange som vil si seg uenige, da Elle har en imponerende CV allerede og framstår som en av Hollywoods mest lovende unge skuespillere.

– Jeg ser slett ikke slik på det selv, jeg er jo bare en vanlig skolejente! Det er veldig rart å tenke at folk vet hvem jeg er, sier Elle, som hadde engelskprøve om morgenen rett før intervjuet.

Elles filmdebut fant sted da hun var bare to år gammel, og film er absolutt det hun vil drive med resten av livet. Hun følger i fotsporene til søsteren Dakota, men det er få tegn til søskenrivalisering i familien Fanning.

– Det vi slåss om er klær! Jeg låner fra Dakota hele tiden og hun liker det slett ikke, sier Elle.

«Super 8» er satt til 1979, noe som har inspirert en interesse for 70-tallsklær for motebevisste Elle. Men hun imponerte også sine mannlige medskuespillere på fotballbanen, og forteller stolt om da hun scoret touchdown.

– Vi ble veldig gode venner. Jeg ble absolutt en av gutta.

– – –

CV: Elle Fanning
13 år gamle Elle Fanning hadde sin filmdebut som toåring, da hun spilte en yngre versjon av søsteren Dakota i «I am Sam». Elle har siden spilt i over ti filmer, deriblant «Reservation Road», «The Curious Case of Benjamin Button» og Sofia Coppolas «Somewhere». Hun har roller i kommende filmer fra Francis Ford Coppola og Cameron Crowe. Fanning mottok nylig prisen for årets beste skuespiller fra Young Hollywood Awards.

FAKTA: Super 8
Den nyeste filmen fra JJ Abrams, regissøren fra «Star Trek», «Lost» og «Alias», tar oss tilbake til 1979, der seks tenåringer lager en zombiefilm med et Super 8-kamera. Under filmingen blir de vitne til en voldsom togkollisjon, og snart begynner merkelige ting å skje i småbyen. De unge filmskaperne begynner å grave etter sannheten, noe som får store og fantastiske konsekvenser. Produsert av sci-fi veteran Steven Spielberg, «Super 8» har premiere i USA 10 juni, og slippes i Norge 29 juli.

Published by Jessica Furseth

Journalist; Londoner.